جزییات ساخت مسکن با زمین های ۹۹ ساله-راهبرد معاصر
اتحادیه نانوایان: قیمت نان سنگک با آرد یارانه‌ای بدون کنجد ۵ هزار تومان و با کنجد ۱۰ هزار تومان تعیین شده است «فرود عسگری» سرپرست گمرک ایران شد عبدالناصر همتی: پیگیر تعلیق اقدام تقابلی اف. ای. تی. اف براساس منافع ملی هستیم مدیرعامل مرکز مبادله: ربع سکه‌های ۱۴۰۳ به بازار می‌آید فاز اول بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ایران وارد مدار شد حج ۲۰۰ میلیون تومانی در راه است؟ شرایط جدید بازنشستگی اعلام شد + جزئیات دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی: نرخ سوخت هواپیما سال آینده ۱۱ برابر می‌شود آخرین وضعیت برگزاری مجامع سهام عدالت مشخص شد سهمیه سوخت این گروه از خودرو‌ها قطع می‌شود تعرفه جدید واردات گوشی اپل اعلام شد زمان دقیق عرضه سکه ضرب ۱۴۰۳ اعلام شد نیم سکه در آستانه ۳۰ میلیونی شدن | صعود دوباره قیمت سکه و طلا در بازار برای این افراد سود سهام عدالت ویژه واریز می‌شود + توضیحات عبدالناصر همتی ۷ هزار و ۸۰۰ سکه طلا فروخته شد | حراج بعدی دوشنبه ۱۴ آبان

جزییات ساخت مسکن با زمین های ۹۹ ساله

با توجه به رونمایی از پنج ماده اولیه طرح جهش تولید و تامین مسکن، واگذاری زمین به شکل اجاره ۹۹ ساله برای ساخت واحدها در نظر گرفته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۸ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 13
کد خبر: ۷۷۳۸۷

به گزارش راهبرد معاصر طرح جهش تولید و تامین مسکن با هدف احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی هم اکنون در دستور بررسی مجلس قرار دارد و پنج ماده از آن به تصویب رسیده است. این طرح بر اساس سه محور اصلی تامین منابع مالی ساخت، تامین زمین و مصالح ساختمانی، برنامه ریزی شده است. بر اساس نظر مجلس، شورایی با ریاست رییس جمهور و عضویت تعدادی از وزرا از جمله راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی که عمده اراضی کشور را در اختیار دارند تشکیل می شود.

طبق آخرین اعلام نمایندگان، تمامی اراضی که وزارت راه و شهرسازی متولی آن است و قابلیت اجرایی شدن طرح جهش تولید و تامین مسکن را دارند احصا شده و با هدف اجاره ۹۹ ساله در اختیار انبوه سازان و سازندگان قرار می‌گیرد. این نوع مدل واگذاری هم اکنون در طرح اقدام ملی مسکن نیز برای دهکهای کم درآمد اجرایی می شود. البته دو روش دیگر شامل قیمت تمام شده برای واحدهای مسکونی در شهرهای میانی و شهرهای جدید با دو سال تنفس و سه سال پرداخت اقساط زمین و همچنین پروژه های مشارکتی از دیگر روشهای واگذاری زمین است.

درخصوص تامین مالی طرح جهش تولید و تامین مسکن، آنطور که امیررضا شاهانی ـ معاون مرکز پژوهشهای مجلس ـ مدتی قبل اعلام کرد پرداخت تسهیلات با نرخ سود ۱۸ درصد، مالیاتهای حوزه زمین، مسکن و مستغلات، منابع پیش بینی شده در بودجه سنواتی، منابع حاصل از بازگشت یا امهال خطوط اعتباری مسکن مهر و تغییرات مانده تسهیلات پرداختی در دستور کار قرار دارد.

مجلس قرار است دولت را به پرداخت سالانه ۱۶۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح جهش تولید و تامین مسکن مکلف کند. این در حالی است که کل بودجه عمرانی کشور در سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۶۷ هزار میلیارد تومان بود. حال باید ببینیم دولتها چگونه قادر خواهند بود سالانه ۱۶۰ هزار میلیارد تومان برای تولید مسکن اختصاص دهند.

سید البرز حسینی ـ سخنگوی کمیسیون عمران مجلس ـ درباره جزئیات طرح جهش مسکن با تاکید بر اینکه بهای زمین بیش از ۶۰ درصد نرخ تمام شده مسکن را تشکیل می‌دهد، خاطرنشان کرد: در طرح جهش تولیدمسکن تلاش شده زمین‌هایی که تحت تملک دولت و بخش خصوصی است با قیمت مناسب و مکانیزمی مشخص در اختیار تولیدکنندگان مسکن قرار بگیرد. در این طرح زمین‌هایی با اجاره ۹۹ ساله با هدف طولانی تر کردن بازپرداخت‌ها و کاهش فشار بر مشارکت کنندگان و سازندگان پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه در طرح جهش تولید و تامین مسکن دولت مکلف شده تا سالانه یک میلیون واحد مسکن بسازد، تصریح کرد: بر اساس گزارشات در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار واحد مسکونی توسط بنیاد مسکن و بخش خصوصی ساخته می شود و با اعتبارتی که از محل صندوق ملی مسکن دیده شده دولت نیز برای تسهیل ساخت باقی مساکن اقدام خواهد کرد.

حسینی افزود: در حال حاضر به دلیل وجود برخی از سیاست‌های غلط، مسکن به کالایی سرمایه ای تبدیل شده است، این موضوع بدین معنی است که هر قشری به اندازه درآمدش صاحب مسکن نخواهد شد. بنابر این هنگامی عرضه و تقاضا ساماندهی و متعادل می‌شود که مسکن از کالایی سرمایه‌ای به کالایی مصرفی تبدیل شود و هر قشری متناسب با میزان درآمد خود به مسکن مورد نیازش دسترسی پیدا کند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم عنوان کرد: در طرح جهش تولید مسکن همه دهک‌ها مشارکت داده می‌شوند. به نحوی که دهک‌ها بالا با ورود به بورس و دهک‌های پایین با حمایت دولت و تسهیل گری در تامین زمین، مصالح ساختمانی و تامین منابع مالی می‌توانند از مزایای این طرح بهره‌مند شوند.  همین موضوع هم در بازار عرضه و تقاضا ایجاد می‌کند.

خبرآنلاین

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار